1 augustus – Palm Springs – Los Angeles

Hieperdepiep hoeraa voor Ramon. Hij is vandaag 9 jaar geworden. Een felicitatie via Telegram. Wij zijn op tijd opgestaan om te ontbijten en zijn toen via de supermarkt naar het Joshua Tree National Park gereden. Onderweg kwamen we nog langs een windmolenpark. Als ik zeg dat er minstens 1000 molens staan overdrijf ik niet!

Het JTNP is ook weer een heel bijzonder park. Hele grappige bomen (Joshua Trees) in verschillende maten. Verder veel rotsen en cactussen, echt een woestijnlandschap. We hebben een trail gelopen naar de Barker Dam. Helaas was die dam nu droog. Het was erg warm om te lopen. Toch was het er minder warm dan in Palm Springs en het waaide af en toe lekker. We hebben heerlijk kunnen picknicken in de schaduw op een mooi plekje in het park. De groep mannen die er al zaten waren erg onder de indruk van onze reis. Leuk om even mee gekletst te hebben.

Toen we het park uit reden hebben we onze koelbox gedumpt. Want dat gaat in het hotel of op het vliegveld niet lukken. De auto wordt zo steeds leger. We laten ook ons bestek, de bekers en de chocopasta, pindakaas en honing achter. Ook de kleding is kritisch bekeken afgelopen week. Wat weg kan gaat weg.

Tegen 17.00 uur komen we aan in het hotel. We hebben er erg lang over gedaan. Er was weer flink file in Los Angeles. Na het inchecken (we zitten op de 6e verdieping), brengen we onze auto weg. Lekker dichtbij en het is dan ook zo klaar. De steenslag (barst in de voorruit) is geen probleem en wordt door de verzekering gedekt, dus we kunnen binnen 5 minuten weg. Daarna naar het hotel gelopen en gezocht naar een eettentje. We hebben niet veel keus. We begonnen de vakantie met een hamburger in Chicago en we eindigen met een hamburger in LA. De eerste weken geen pizza, patat en hamburgers voor ons. We zijn er helemaal klaar mee. Als we terug lopen is het aardig afgekoeld. We hebben het zowaar koud. Waarschijnlijk is het nog wel 20 graden, maar wij hebben kippenvel. En eigenlijk is dat best wel even lekker! We denken dat we vannacht geen airco nodig hebben, wat een rust.

Vanaf de kamer hebben we landende vliegtuigen gezien. Ze komen aardig dichtbij. Toch horen we ze niet.

Morgen om half 9 vertrekken we vanaf LA naar New York. We missen een nacht en zijn Nederlandse tijd om ongeveer kwart voor 8 ’s morgens weer op Schiphol. Dan moeten we de aansluiting in New York wel redden en dat wordt spannend. We hebben maar 45 minuten om over te stappen…..

8xIdZMhjIZ41tX5h.jpg j1TSaxQhr1Yd9Su9.jpg mE338byNsxFrFOoR.jpg gWx7WGPT6IMWM9NK.jpg umgBIlFa3cIUr6zS.jpg nYOKUmEn8LBcprDL.jpg YR6bRzvHGzJcY2xV.jpg

31 juli – Palm Springs

Weer lekker uitgeslapen en daarna Arno gefeliciteerd met zijn 43e verjaardag! Daarna heerlijk ontbeten. Op het tafelblad kun je met krijt tekenen. De meiden zijn dus even creatief los gegaan, met de verjaardag van Arno als thema. Na het ontbijt heeft Arno met Danée  taart gehaald en zijn Agnes en Dione naar het zwembad gegaan. Daar zijn we de rest van de dag bij het zwembad gebleven. Vanavond gegeten bij Manhattan in the desert. Arno koos voor spare ribs en daar heeft hij ontzettend van genoten. Dione en Danée hadden een pizza en Agnes ging voor de zalm.  Omdat Arno jarig is besloten we vanavond te gaan voor een dessert. Dat hadden we (behalve bij Van der Valk) nog niet gedaan deze vakantie. Nou, dat hebben we geweten. We kregen een gigantisch bord vol ijs, slagroom en van alles en nog wat. Pfffff veel te veel!!! We moesten er wel om lachen. Als we dat geweten hadden, hadden we het kunnen delen.

yiWF1OGkcCrbnH5S.jpg G47q7vUsz8bhmSiG.jpg Ze9rphXDK6jqghOD.jpg nqKLx2un5ysHr84j.jpg BLyqzv2GPferkA6C.jpg