22 juli – Mariposa naar San Francisco

Rond half 10 zaten we in de auto op weg naar San Francisco. Het was een vrij vlakke, saaie weg. Via de noordkant zijn we via een prachtige brug aangekomen in Sausalito. Een zeer toeristisch plaatsje, waar we helaas geen parkeerplek konden vinden. Rond 14.00 uur kwamen we aan in het hotel. We konden de auto aan de achterkant parkeren. We kregen een kamer op de 8e verdieping. We dronken even snel wat en zijn direct de stad in gegaan om San Francisco te leren kennen. Je zag Dione opbloeien. Die vindt een stad geweldig. Na wat gewinkeld te hebben in het gebied rond Union Square, zijn we Chinatown in gegaan. Een Chinese wijk met veel lantaarntjes, nauwe steegjes en veel winkeltjes. Een gezellige sfeer. Met name Danée heeft dan moeite om haar portemonnee dicht te houden. Ze wil nu als souvenir heel graag een beeldje van de Golden Gate Bridge.

Rond 17.30 uur hebben we een leuk 50 jaren stijl restaurant opgezocht en hebben daar gegeten. Zag er leuk uit en het eten was prima. Toen we buiten kwamen was het toch aardig afgekoeld en zijn we naar het hotel gegaan om lange broeken en vesten aan te doen. Nou ja, behalve Arno dan. Die heeft geen lange broek nodig. Die bikkel heeft vandaag al met al wel 10 kilometer gelopen, hartstikke knap!!

Daarna de stad nog weer even in. We moesten natuurlijk de zeelucht even opsnuiven. Pier 39 op afstand gezien. De zeeleeuwen ook op afstand gezien. Morgen gaan we ze van dichtbij bekijken. Nog even genieten van een Ben & Jerry ijsje, terwijl er een bandje op straat wat aan het spelen was. Verder erg opvallend hoeveel zwervers er hier zijn. De meiden kijken hun ogen uit. Hier wordt echt letterlijk uit de vuilnisbak gegeten en dat zien ze nu ook. Danée vindt het wat eng en blijft dan ook angstvallig dicht bij ons lopen. Dione geniet weer van alle drukte om haar heen. Toch staat Chicago bij haar nog steeds op nummer 1. Het liefst wil ze er over een paar jaar studeren!

Morgen hebben we de hele dag om San Francisco in te gaan. Fietsen over de Golden Gate Bridge gaat helaas niet lukken. Maar het belooft weer een bijzondere dag te worden!

KBuE2iMFS76ctDqY.jpg Q8kstoAtELUSTNH4.jpg qd77Orin7gGSHZmp.jpg jtqidjBCeMnxLrBP.jpg jQjQIQ0vQNVf4Yuc.jpg 7mAEBxkVRXP9WJOr.jpg fiGlIHadAAFZix1G.jpg 5mMmjhByzPd4V7ms.jpg mliiRKuWaiYmaz7y.jpg Le0vpQ3ldGDvrJ4c.jpg ruFIgj4LvFUvAPkb.jpg yrfd4hZusUy39uKB.jpg IoubXoEz7ogxVlbJ.jpg nmTVtwbLyoCZWjvr.jpg qzETdvOiGGn9Myen.jpg eJLFvMlA1ZX4uoQC.jpg BGbP7itDE7Wrnaji.jpg

2 gedachten over “22 juli – Mariposa naar San Francisco”

  1. Weer een mooi verhaal. Hier stond heel Nederland stil bij de eerste slachtoffers van vlucht mh17 die terug kwamen…ook zeer indrukwekkend.

  2. Met die beelden werden wij vanmorgen wakker op CNN. Indrukwekkend, zo’n lange rouwstoet op de snelweg terwijl er niemand anders rijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *