23 juli – San Francisco

Gisteravond toen de meiden sliepen lagen we heerlijk op ons bed naast het open raam. Biertje erbij, wijntje erbij en heerlijk uit het raam koekeloeren vanaf 8 hoog. Op een gegeven moment leek het wel wildwest. Van alle kanten kwamen er politieauto’s met veel lawaai die allemaal dezelfde straat ingingen. Arno zei toen ook dat hij dacht dat hij schoten had gehoord. Daarna hoorden we ook heel duidelijk nog een keer schoten.
Vanmorgen bekeek Arno het nieuws in de krant van San Francisco en zag dat er iemand doodgeschoten was vlakbij het hotel waar Obama sliep.

externe link: http://sanfrancisco.cbslocal.com/2014/07/23/man-fatally-shot-in-san-franciscos-soma-near-hotel-where-president-obama-is-staying/

Obama verblijft dus t/m vanavond in een hotel in de buurt. Wie weet spotten we hem vandaag….

Vanochtend deden we het lekker rustig aan. Geen afspraken, geen haast. Op tv was live vanuit Nederland te volgen hoe de eerste lichamen van de vliegramp aankwamen en hoe alle auto’s over de snelweg naar Hilversum gingen. Zeer indrukwekkend! Rond een uur of 10 zijn we de stad ingelopen. We zijn eerst naar Lombard Street gegaan. De beroemdste straat van de stad. Deze straat heeft een stijgingspercentage van 21,3%. Via allerlei slingerweggetjes zie je mensen van boven naar beneden rijden. Tot grote opluchting van Dione en Danée waren het niet alleen mannen die achter het stuur zaten :-)
Leuk om te zien trouwens, ook hoe mooi alle tuinen verzorgd waren en met mooie hortensia’s. Vanaf de Lombard Street zijn we naar beneden gelopen naar de zee. Onderweg een prachtig uitzicht op de Golden Gate Bridge. Heel bijzonder hoe die een groot deel van de dag omgeven is met mist. We zijn bij de zee rond gaan lopen en zijn natuurlijk naar Pier 39 geweest. Een paar dagen geleden las Agnes nog dat er geen zeeleeuw te zien was en dat er de dag erna maar 1 te zien was. We hielden onze hart vast. Gelukkig lagen er heel veel. Toch zouden het er normaal veel meer moeten zijn. Bij Pier 39 waren buiten veel straatartiesten en muzikanten, leuke sfeer. Bovendien leuke winkeltjes, genoeg te zien en te doen dus.
We hebben om 15.30 uur een boottocht gemaakt met de “rocketboat”, een speedboot. Een jongensdroom van Arno kwam uit. Hij had ook in Chicago al verlekkerd staan kijken, nu ging het dan toch gebeuren. Gelukkig hadden we de fotocamera in de rugzak gedaan en hadden we alleen het kleine toestelletje in onze handen. Het ging ontzettend hard, schuin en we werden lekker nat op de boot. Veel foto’s hebben we niet kunnen maken. Danée die bij de railing zat, werd het natst, maar ze genoot zichtbaar. Leuk, leuk!

Kort Youtube filmpje: http://youtu.be/wyBN7yzel00

Eenmaal aan de kant werden we wel wat koud. Gelukkig had Danée een vest die nog redelijk droog was, maar de rest had behoefte aan droge kleren en een douche.
Na het omkleden en douchen zijn we rond 18.30 uur de stad weer ingegaan om een hapje te eten. Gelukkig is Dione inmiddels de burgers wel zat. Helaas willen ze nog steeds wel pizza’s die meiden van ons. Het werd vanavond dan ook een Italiaans restaurant waar Dione en Danée een pizza bestelden (en heel snel kregen) en Arno en Agnes voor een pasta gingen. Inmiddels waren de meiden al klaar met eten en hadden wij nog steeds geen eten. Gezellig! Zo ging er wel meer fout zagen we. Op een gegeven moment kregen mensen naast ons plastic bestek omdat het bestek op was. Terwijl ze de borden van onze meiden hadden opgehaald en het bestek hadden laten liggen… Ook bij meer mensen zagen we dat de 1 wel te eten had, de ander niet. Na een tijdje kregen Arno en ik een salade voor ons neus. Van het huis, omdat de pasta nog niet klaar was werd er gezegd. Uiteindelijk kwam de pasta en hebben we daarna lang moeten wachten op de rekening. Wat een gedoe!!
Op de terugweg naar het hotel had Dione een Target gezien waar we heen moesten. Dat is een winkel waar iedere tiener van droomt zeg maar. Ze had hem op de heenweg gezien en we zouden er nu even naar kijken. Toen we er uiteindelijk stonden, bleek het een bioscoop te zijn i.p.v. een winkel. Het logo leek er wat op….
Na wat kleine boodschappen (ontbijt en broodjes voor tussen de middag) gingen we weer naar het hotel. Daar moesten we natuurlijk nog weer even een potje skip-bo spelen.
Morgen weer op tijd er uit! We gaan om 10.30 uur met de boot naar Alcatraz. Spannend!!

LQ4VCbTJFo7GfAbI.jpg A1nSGLWx7waAwWH2.jpg DRpXhvIvIQ31Vxxt.jpg hSPGLKxHh5oNj7wZ.jpg H9qknHtezjMvA6hc.jpg n31fjVrBZnTLnsgH.jpg bz1P7wKtMbB8kJAF.jpg EHiOAVy08eQpXNYr.jpg 3JaNkk1ZRDEhzYKc.jpg