24 juli – San Francisco

Vanmorgen de wekker gezet omdat we om 10.30 uur de boot naar Alcatraz moesten hebben. Na een flinke wandeling naar Pier 33, waren we er om 9.45 uur. Om 10 uur konden we in de rij aansluiten en mochten we weer eens met z’n vieren op de foto. Dit gebeurt bij elke activiteit die je doet en daar betaal je dan 20 dollar voor als je de foto neemt. Het is maar een korte overtocht naar “the Rock”. Onderweg heb je een prachtig zicht op de skyline en de Golden Gate Bridge. Elk half uur komt er een nieuwe bootlading aan met toeristen, dus je kan nagaan hoe druk het op het eiland is. De gevangenis werd in 1934 voor het eerst opengesteld voor de zwaarste criminelen en in 1963 werd deze zwaarst bewakende gevangenis gesloten. Vanaf het cellenblok bovenaan het eiland namen we een audiotoer. Ingesproken door enkele gevangenen zelf. Ook een bewaker kwam aan het woord. We kregen een rondleiding in het Nederlands. Zeer indrukwekkend. Je zag de luchtplaats, de cellen (sommigen geopend), de keuken en ook de ruimtes waar de bewakers zaten.

Er zijn 14 pogingen gedaan om te ontsnappen. Het is nooit gelukt. Bij drie gevangen is het gelukt om met een lepel een weg door de celmuur te graven. Ze verdwenen via een schacht met waterleidingen. Daarna zijn ze nooit ergens gezien. Ze gaan er van uit dat ze zijn verdronken.

Toen we met de boot terug kwamen, zijn we nog even gaan kijken bij Pier 39. We moesten nog even weer de rocketboat zien racen.

Daarna hebben we in het centrum van San Francisco nog even geshopt in een shopping mall. En…. ook heerlijk gegeten: Teriyaki met rijst en wokgroenten.

Heel erg moe kwamen we rond 19.00 uur weer in het hotel aan.

Morgenochtend slapen we lekker uit. Daarna gaan we via Silicon Valley (computerland) naar Monterey.

Wist je dat:

– Danee een witte plek op haar voorhoofd heeft waar haar haarlok steeds voor hangt en dat ze een duidelijke afdruk van haar zonnebril heeft

– We de vele zwervers al bijna niet meer zien

– Dione en Danee vandaag in de cel hebben gezeten

– Een dag lopen in SF erg vermoeiend is

– We de fleece jassen voor niks hebben meegenomen

– Arno de recordhouder kledingkopen is

– Arno en Agnes ’s avonds genieten bij het open raam met een wijntje van alle straat taferelen

– Onze koelbox met ijsblokken beter werkt dan de koelkast op onze kamer

e9eW68xRWqMXUBIQ.jpg XMeMF6OC6nP9PJxh.jpg SFeAoqEAHSk7eYwe.jpg fNkS3tnFRSkat43S.jpg 9v5mD3IfAENT2sYX.jpg GSOzDss3kVbjtsMA.jpg 4TnIrJPMxknyUEhf.jpg Ode4mHhe4aRSyPTA.jpg KdQVA2CmnPXsKUNx.jpg lHDxu6c9hoDSQaiE.jpg B4HXRcxQozlpMMtu.jpg RSMlXlom8LCUud53.jpg

Een gedachte over “24 juli – San Francisco”

  1. heel kort filmpje met de powerboat.. wat dat opgewonden geschreeuw van Arno?? hahahaha. weer mooi om te lezen wat jullie allemaal uitvreten daar in de USA!
    Arno kampioen winkelen? dat is ook wat zeg….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *