25 juli – San Francisco naar Monterey

Onrustig nachtje gehad. Met het raam open geslapen omdat we geen airco hadden. Aangezien de politie het nogal druk had vannacht zijn Danee en Agnes meerdere keren wakker geworden. Rond 10.00 uur zaten we in de auto. We hoefden vandaag maar twee uur te rijden naar Monterey. We lieten al snel het drukke San Francisco achter ons en reden zo de stad uit de snelweg op. We hadden eerst naar Silicon Valley gewild, maar we misten de afslag. We zijn in Montery eerst naar een supermarkt gegaan om wat broodjes voor de lunch te halen. Vervolgens zijn we naar de 17 Mile drive gereden. Dit is een hele bekende, toeristische weg. De weg loopt langs de Stille Oceaan, Je rijdt langs prachtige golfbanen, landhuizen en je hebt er weer verschillende uitkijkpunten. Ook zagen we er zeeleeuwen op de “birdsrock”.  Vooral het geluid wat die beesten produceren is erg indrukwekkend. Rond drie uur waren we bij het hotel en zijn Agnes en Arno op zoek gegaan naar een wasserette. In San Francisco en hier hebben ze geen wasmachines. Aangezien de onderbroeken opraken….. Na de was (23 minuten) en de droger (45 minuten) konden we de koffers weer bijvullen. Naast het hotel is een Vietnamees restaurant waar we heerlijk, maar ook spotgoedkoop (30 dollar voor 4 personen!) hebben gegeten.  Dione en Arno zijn na het eten naar de pier gelopen waar ze zeehonden en zeeotters hebben gezien. Agnes en Danee hebben een spelletje gespeeld.  Morgen hopen we echte walvissen en dolfijnen te zien. We gaan whale watching. Daarna met Armijn, Renate en Rosa afgesproken om een hapje te gaan eten. Zij zitten weer vlakbij ons!

TWGDrVgvLeUavfxF.jpg aTZ80V8XXkIe9TI0.jpg 9gmaIhj5SPbmshiW.jpg 9qAnTDpJGaROUlre.jpg 1uwa88ccfZDcVzqJ.jpg kwODaoBh5eicjt8g.jpg WytQtT2YpCcZdGgi.jpg 8TdpbrxRFOMOzwli.jpg JpigT09MsNVRjSvn.jpg V4jzoBjEyzJ2EWdA.jpg I65Gz7jsAEwCoNJN.jpg Wbj2eDrNQpLZ1Qn0.jpg