27 juli – Monterey – Santa Maria

Het was lastig opstaan vanmorgen. Maar het ontbijt moest voor 9 uur. Dione zit er wat door heen nu. Ze wil weer in haar eigen bed slapen.Als ik vraag wat we thuis gaan doen de laatste twee weken, wil ze niets anders dan uitslapen! Het is maar goed dat we de laatste dagen hebben om bij te komen. Want alles is prachtig hier, maar je merkt ook hoe intensief alles is.

Rond 10 uur zijn we weg gereden via de kustweg (Highway 1) naar Santa Maria. De zon liet zich niet steeds zien en op een gegeven moment reden we weer in een mist. Vergelijkbaar met de Golden Gate Bridge die ook delen van de dag niet te zien is. Onderweg waren er weer vele “viewpoints”, en we hebben dan ook weer de nodige foto’s gemaakt. Op een gegeven moment kwamen we bij een punt waar een kolonie zeeolifanten lag. Machtig om te zien. En wat een rare geluiden produceren die beesten. Het was een soort van dikke boeren laten. Alles is vastgelegd op video! Daarna moesten Arno, Dione en Danée nog even proberen om het geluid na te doen. Nou, ze kwamen bij lange na niet in de buurt. Het is zo bijzonder dat je deze dieren nu gewoon in de natuur ziet. Normaal zie je ze in Harderwijk of in een dierentuin.

Al mooi op tijd kwamen we bij het hotel aan. Een heerlijk ruime kamer met zicht op het zwembad en gewoon op de begane grond!! We hebben even lekker bij het zwembad gelegen en zijn daarna wat boodschappen gaan doen. Er was weer een Walmart, dus nieuwe bal gekocht (de vorige hadden de dames in Las Vegas bij het zwembad laten liggen en we konden in geen enkele winkel een bal kopen!). Daarna naar de pizzeria, want daar hadden Dione en Danee behoefte aan. Tja, na 3 dagen gezond wordt het weer tijd voor een burger of pizza vinden ze.

We kwamen bij een heel leuk eettentje, de Klondike. Je kan het haast geen pizzeria noemen. Klondike is een gebied in Canada, tegen de grens van Alaska. Je zag in het restaurant overal elanden, beren en andere dieren hangen. Niks Italiaans :-) Op de tafel kon je pinda’s pakken en doppen. De doppen mocht je op de grond gooien. We bestelden allemaal een “small” pizza. Nou, we hadden ook een mini pizza kunnen bestellen. Niemand kreeg ‘m op. Het is hier normaal dat je dan je pizza in een doos meeneemt naar huis. Maar we hadden geen van allen zin in pizza als ontbijt morgen.

Op de hotelkamer even een spelletje gespeeld en daarna de meiden maar op tijd op bed. Morgen niet te laat vertrekken naar Santa Monica Beach. Hier heeft met name Dione erg veel zin in. Alle beroemde mensen waar ze over leest komen op Santa Monica Beach. Ze wil ook zand meenemen en dan thuis in een potje bewaren. Nu maar hopen dat we de auto daar kwijt kunnen. Daarna door naar Hollywood. Daar is ook ons hotel, dus we kunnen lopend naar de “Walk of fame”. Los Angeles, here we come!

zmDtTFldCvbgLNn7.jpg lBp7JVy9m0fHlTnP.jpg MMhhpsSzq0q7LNlM.jpg HhZcqoB16986ySMj.jpg kKZamPnwTc5UBlbt.jpg UeFdop7ij2YgnA2p.jpg r2OceXyigRAa3NHs.jpg UWgtKtVmq4gyHKUF.jpg bk6qIbvkP0dnv2E5.jpg Bz8QihA2g7rDhyfM.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *