28 juli – Santa Maria naar Los Angeles

Even een rustig ontbijt in het hotel. Wafels worden al niet meer gebakken door de meiden :-) We beginnen de ochtend vaak met een geroosterd broodje en een yoghurtje. Vandaag hadden ze ook chocolademuffins, dus de dames hebben die ook nog gehad. Toen we uitgecheckt hadden kwam Agnes er achter dat haar zonnebril kwijt was. Gisteren bij het zwembad als laatste gebruikt en ligt normaal gesproken altijd in het hotel op een kastje. Maar we hadden alles wel gecontroleerd….. Dus pasje weer opgehaald en opnieuw gekeken in de kamer. Geen zonnebril. In de auto een paar tassen overhoop, maar helaas…Reisverzekering?

Via de kust weer verder naar het zuiden gereden. Gestopt in Solvang, een Deens stadje. Heel grappig om te zien. Overal van die vakwerkhuisjes, Deense straatnamen. Maar ook molens, Belgisch gebak en een winkel waar je het hele jaar door je Kerstspullen kan kopen.

Daarna weer verder richting Los Angeles. Rond etenstijd een plek gezocht om te picknicken. We kwamen uit bij een State Beach. Kostte ons 10 dollar, mmm dure picknick. Wel een heerlijk plekje op het strand om te eten. Na wat pootje baden wilden de meiden toch wel graag hun bikini aan. Dus de koffers uit de auto, bikini eruit gehaald. Omgekleed in de toiletten en zwemmen maar. Wat een pret. Heerlijk duiken in de golven. De picknick duurde wat langer dan gepland en hierdoor kwamen we pas tegen 16.30 uur in het hotel aan. Hier konden ze onze reservering niet vinden. Vreemd. Bleken we in een verkeerd hotel te staan. Die van ons (ook een rodeway inn) was 6 minuten verderop. Haha, smakelijk om gelachen. Bij het hotel de koffers in de kamer gezet en gauw Hollywood in. Eerst gegeten in de Mac (na 3 weken in Amerika is dit de eerste keer dat we in de Mac eten!) De meiden helemaal blij, Agnes en Arno wat minder. Maar ja, is lekker snel! Daarna de “walk of fame” op. Er zijn ontzettend veel sterren!! We ontdekken maar weinig echt bekende namen. Dit valt met name Dione erg tegen. Zij dacht meer bekenden tegen te komen. Maar even uitgelegd dat je dan wel heel lang en erg beroemd moet zijn. We hebben een groot deel van de Hollywood Boulevard gelopen. In totaal zijn er wel 2500 gekleurde sterren. Bij het Chinese Theater zijn ook betonnen tegels waar beroemdheden hun hand-en voetafdrukken (met een persoonlijke boodschap) in hebben gezet. In dat deel van Hollywood was het erg druk. Er traden ook een aantal look a likes op. Zo zagen we bijvoorbeeld Michael Jackson. Hij deed het wel erg goed overigens. En zo zijn er meer straatartiesten die graag aandacht willen. Ook willen ze je van alle kanten “tours” aansmeren. Tot het agressieve af soms. Nee, wij hoeven die huizen van beroemdheden niet te zien!! Toen het toch al aardig donker begon te worden wilden we toch wel weer terug. Je weet toch niet goed in wat voor buurt je zit. En echt prettig vond Agnes het niet. Ook hier weer rare zwervers en exentrieke figuren die van alles schreeuwen. Danee is net zo’n angsthaas en Dione boeit het allemaal niet en snapt niet waar wij ons druk om maken.

Terug in het hotel is Dione tv gaan kijken (“is heel goed voor mijn Engels!), Agnes en Danée zijn samen in het puzzelboekje bezig geweest en Arno is gaan rusten met zijn pootje. Hij loopt nu sinds gisteren zonder brace. Dat gaat aardig goed, maar zijn enkel is aan het einde van de dag wel weer behoorlijk dik.

We hopen dan ook dat hij de komende dagen genoeg rust krijgt. Want we gaan naar Palm Springs en daar vooral genieten van de zon en het zwembad. Of Arno dat gaat lukken……..

kQSKKmEgn8J4E915.jpg gmqHTjOzucDByDOL.jpg KuEGHbQO73JUpit4.jpg FB35zGVsvPw60SDG.jpg Cc1OVZrmp7qOJiMa.jpg I9QLelNqqOvQn14T.jpg KvZC6Ai12fUDDwCw.jpg bcSBzRQe5W5gXMSW.jpg bEhkF7Qk18prl7rI.jpg AKnQL3bHDcLbbmFK.jpg J16awP1IVeRxLHkY.jpg

Een gedachte over “28 juli – Santa Maria naar Los Angeles”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *